open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Veliki odziv građana na humanitarnom bazaru Pomozi.ba: Cilj je prikupiti novac za pomoć oboljelima i socijalno ugroženima
Udruženje Pomozi.ba organizovalo je danas u Sarajevu Humanitarni bazar, na kojem će se prikupljati novčana pomoć za oboljele i socijalno ugrožene bh. građane.
10.02.2024. u 12:20
get url
text

Na bazaru se mogu pronaći polovne i nove kućne potrepštine, knjige, igračke, odjeća i obuća po povoljnim cijenama, a svi koji žele mogu dati svoj doprinos tako što će donijeti neke stvari koje im više ne koriste. Većinski dio donirane robe izdvaja se za korisnike Udruženja, dok se dio koristi upravo na humanitarnim bazarima.

Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, kazala je da se danas održava februarski Humanitarni bazar, tradicionalno humanitarno druženje koje organizuju svakog mjeseca.

 

- Cilj je da prikupimo što više sredstava za pomoć našim korisnicima, oboljelim i socijalno ugroženim građanima koji nam se javljaju za pomoć u sve većem broju, svakog dana - izjavila je Arslanagić-Hrbat.

Riječ je uglavnom o teško oboljelim, starijim, ljudima sa minimalnim ili bez novčanh primanja kojima je potrebna pomoć u nabavci lijekova, hrane, ogrjeva ili finansiranju neophodnih terapija i operacija.

Humanitarni bazar dobre volje bit će otvoren do 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.