open-navfaktor-logo
search
Podrška
Veliki odziv građana na prvom ovogodišnjem humanitarnom bazaru Pomozi.ba
U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu je jutros otvoren prvi ovogodišnji Humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.
21.01.2023. u 12:48
get url
text

Na bazaru je izložene polovna i nova odjeća, obuća, posuđe, kućanski aparati, knjige, igračke... Cijene su simbolične kako bi svi posjetioci mogli kupiti nešto za sebe i drage ljude, a osim kupovine pomoći mogu i donacijom stvari koje se mogu koristiti za naredne prodajne bazare.

Na ovogodišnjem bazaru izložena je veća količina predmeta nego ranije, a već od prvih sati zabilježen je veliki odziv građana.

- Veliki je broj ljudi sa nama, što nas raduje. Loše vremenske prilike ipak nisu spriječile ljude da dođu u velikom broju. Nadamo se da će do 17 sati biti zaista dobra posjećenost - izjavila je Maja Arslanagić-Hrbat iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodala je da im je cilj i ove godine da prikupe sredstva za pomoć ljudima koji žive na rubu siromaštva, ali i animiraju ljude da urade nešto korisno i dobro.

- Ukoliko imate nešto što vam kući samo skuplja prašinu i zauzima prostor, donesite na bazar, jer će se baš to možda nekome drugom svidjeti i poslužiti mu. Sav prihod od prodaje na bazaru namijenjen je našim oboljelim i socijalno ugroženim korisnicima - naveli su iz Pomozi.ba.

Uposlenici Udruženja su i tokom ovog bazara imati podršku mladih volontera. Humanitarni bazar će biti održan u prostorijama Udruženja Pomozi.ba do 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.