open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Vijeće ministara BiH donijelo odluke o nekoliko imenovanja: Vidović ponovo generalni sekretar...
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o kriterijima za imenovanje članova Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine, koja djeluje u krnjem sastavu jer ima četiri od sedam članova, i pri tome je svima davno istekao mandat.
07.12.2023. u 16:29
get url
text

Prethodni konkurs je poništio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD). 

Vijeće ministara BiH danas se bavilo i drugim imenovanjima.

Robert Vidović, aktuelni generalni sekretar Vijeća ministara BiH, ponovo je imenovan na tu poziciju. 

Za zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, na mandat od pet godina, imenovan je Almin Imamović, a dužnosti je razriješen dosadašnji zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Mirsad Buzar, zbog isteka mandata.

Vijeće ministara BiH imenovalo je Grenka Arapovića, kao prvorangiranog s liste uspješnih kandidata, za pomoćnika direktora za unutarnju kontrolu u Službi za poslove sa strancima BiH na pet godina.

Marko Kubatlija je imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za promociju stranih ulaganja u BiH (FIPA), do okončanja konkursne procedure, a najkasnije na tri mjeseca.

Vijeće ministara je donijelo i odluku o imenovanju Vijeća za sport Bosne i Hercegovine, nakon što je ranije istekao mandat posljednjem sazivu.

- Vijeće za sport BiH je najviše savjetodavno tijelo Ministarstva civilnih poslova zа razvoj i kvalitetu sporta i ima 17 članova biranih između istaknutih sportaša/sportašica i sportskih djelatnika/djelatnica na period od četiri godine - saopćili su iz Vijeća ministara BiH, ne navodeći imena imenovanih.

Osim ovoga, Vijeće ministara BiH je u drugom krugu glasanja donijelo odluku kojom odobrava višegodišnji projekat zamjene sistema klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, vrijednog tri miliona KM.

- Za realizaciju ovog projekta u ovogodišnjem budžetu za Službu za zajedničke poslove institucija BiH osigurano je 1.065.000 KM, dok će 2024. godine biti izdvojeno milijon KM, a u 2025. godini 935.000 KM - naveli su iz Vijeća ministara uz obrazloženje da su postojeća dva rashladna stroja stara oko 40 godina, zajedno s pratećom opremom, a održavanje nije moguće jer se više ne proizvode potrebni rezervni dijelovi, kao ni do sada korišteni freon jer je njegova upotreba zabranjena u Evropskoj uniji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.