open-navfaktor-logo
search
Telefonska sjednica
Vijeće ministara BiH: Odobren povratak bh. državljana iz Turske
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donio je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo radi povratka bh. državljana iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu i turskih državljana iz BiH u Tursku.
27.04.2020. u 14:41
get url
text

Povratak će biti obavljen 28. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Istanbul – Sarajevo - Istanbul, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona, putnici su obavezni pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa u BiH (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi).

Na ovaj način nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, kao i povratka bh. državljana iz inostranstva u zemlju u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH. Takođe, istovremeno se organizuje i repatrijacija stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko-konzularnih predstavništava njihovih država, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.