open-navfaktor-logo
search
Uputit će Predsjedništvu
Vijeće ministara utvrdilo Prijedlog odluke kojom EU pomaže BiH sa 45,5 miliona eura
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je i uputit će Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Godišnjeg akcijskog plana za Bosnu i Hercegovinu za 2022. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 
12.12.2023. u 14:32
get url
text

- Riječ je o sporazumu, potpisanom 19. septembra 2023. godine u Sarajevu, vrijednom 45.500.000 eura, koji u cijelosti finansira Evropska unija u skladu sa odredbama ranije zaključenog Okvirnog sporazuma između Evropske komisije i BiH o aranžmanima zа implementaciju finansijske pomoći EU-a Bosni i Hercegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III) za razdoblje 2021. – 2027. godine.

Evropska unija Godišnjim akcijskim planom zа 2022. godinu pruža podršku korisnicima IPA-e III u BiH za implementaciju i unaprjeđenje reformskih strategija u oblasti pravosuđa, javne uprave, javnih finansija, evropskih integracija, klimatskih promjena te zapošljavanja i socijalne zaštite, navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.