open-navfaktor-logo
search
Hoće li iko reagirati
Vijećnica SBiH-a traži da se u ulici Adema Buće postave radari: Uvijek se na istim lokacijama dešavaju nesreće
Vijećnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Općinskom vijeću Novi Grad Nejra Džanko objavila je danas na Facebook profilu fotografiju saobraćajne nesreće u ulici Adema Buće u sarajevskom naselju Buća Potok te još jednom apelovala na nadležne da reagiraju.
08.06.2023. u 14:32
get url
text

- Ne znam ni sama koliko godina na sjednicama Općinskog vijeća tražim da se dužinom ulice Adema Buće postave usporivači saobraćaja ili radari. Nikad ništa se nije realiziralo.

Uvijek na istim lokacijama dužinom ove ulice okvirno u razmaku od 100-200 metara se dešavaju nesreće.

Fotografija koju sam postavila je opis situacije od maloprije. Automobil je udario dijete, curicu koja se vraćala iz škole. Hvala Bogu, živa je - napisala je Džanko.

Podsjetila je na sutrašnju hitnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo povodom sigurnosti u saobraćaju te je najavila kako će Klub SBiH reagovati i na ovu situaciju.

Podsjetimo, na posljednjoj redovnoj radnoj sjednici Skupština KS usvojila je inicijativu za održavanje hitne sjednice o temi sigurnosti u saobraćaju kako bi javnost dobila cjelovitije odgovore na brojna pitanja nakon tragične smrti mlade doktorice Azre Spahić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.