open-navfaktor-logo
search
Formirati vlast
Vijećnici Kluba Koalicije za Mostar 2020: Ostajemo jedinstveni, otvoren poziv za razgovore BH bloku
Vijećnici Kluba Koalicije za Mostar 2020 u Gradskom vijeću Mostara poručuju da, poslije svih uzaludnih pokušaja razbijanja Koalicije, ostaju jedinstveni te da im je cilj sačuvati jedinstvo i ostvariti većinu u Gradskom vijeću s probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom.
27.01.2021. u 10:33
get url
text

- Pozivamo sve političke subjekte koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja. Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio u predviđenim rokovima i na demokratski način - saopćeno je iz Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020.

Iz te koalicije dalje navode kako politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja.

- Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme - poručili su iz Koalicije za Mostar.

Poziv za razgovore BH Bloku, dodaju, ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uvjetovanja.

- Cilj nam je postići dogovor s BH. blokom, zajedničku koaliciju u Gradskom vijeću Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće - stoji na kraju saopćenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.