open-navfaktor-logo
search
Objavio na Facebooku
Vijećnika iz Novog Sarajeva Arslana Dučića izbacili iz SDP-a
Arslan Dučić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo izbačen je iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.
27.05.2022. u 19:11
get url
text

Ovu informaciju Dučić je potvrdio na svom Facebook profilu, gdje je napisao: 

- Mogu sa ponosom reći da sam danas dobio Odluku o isključenju iz SDP BiH. Kažem sa ponosom, jer sam istu zaslužio, a s obzirom ko je donosi. Mislim da sam radom protiv podobnih kadrova ove i sličnih partija propagiranjem ideje sposobnih ljudi koji mogu i hoće pomoći narodu odstupio od političke kolotečine i to mora rezultirati isključenjem. Ovo je još jedan dokaz da sam na pravom putu i da sam doslijedan čovjek koji je nudio narodu ideju poštenja i rada prije izbora, ali je opravdao poslije - naveo je Dučić.

On se u objavi zahvalio svim članovima SDP-a BiH koji su 2020. godine glasali za njega, koji je, kako je naveo, kao tada relativno nepoznat dobio priliku da budem na listi 30.

VEZANI TEKST - Načelnik Tanović iznajmio električni automobil za blizu 90.000 KM na četiri godine

- A izvinjavam im se ukoliko nam se sudbine prepoznaju u ovom što se meni desilo, ali znajte da se sve može raspasti, ali ja ću ostati doslijedan ideji Općine Novo Sarajevo i Bosne i Hercegovine bez korupcije, štela, nepotizma i gdje će samo najbolji i najsposobniji obavljati poslove u državnoj službi. Iskreno, čudi me da je skupina okupljena oko gospode u rukovodstvu Novog Sarajeva ovako dugo imali strpljenja sa mojim pristupom, jer su navikli da diktiraju imena po kafanama i da se sve dogovora, a da cijenu plaća narod - napisao je.

Dodao je i da mu je zanimljivo to što od njega nije traženo da vrati mandat, što kako je dodao, "jako cijeni".

- Očigledno su naučili lekciju kroz "saradnju" sa mnom u zadnje dvije godine. Potpuno prihvatam odluku i neću se žaliti. Pričat ćemo u narednim danima još o svemu ovom, kao i razlozima zašto su me izbacili - napisao je Dučić.

Dučić je prije par dana došao u fokus javnosti nakon što je na svom Facebooku objavio dokumentaciju koja se tiče iznajmljivanja električnog automobila za potrebe Općine Novo Sarajevo za vrtoglavu cijenu od 90.000 KM.

Isti automobil, Općina, odnosno njen načelnik Hasan Tanović, mogao je za isti iznos novca kupiti i da vozilo ostane u vlasništvu Općine, ali se Tanović iz njemu poznatih razloga ipak odlučio za operativni lizing.

Ono što je evidentno je da na dokumentu koji je objavio Dučić stoji datum 23. mart 2022., dok on navodi da je odluku dobio danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.