open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Više od 100 kilometara staza: S jednom kartom na četiri bh. skijališta
Sporazum o zajedničkim kartama za četiri skijaška centra - Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, potpisan je danas na Jahorini. Radi se o desetodnevnom ski-passu, koji će vrijediti na svakom od četiri skijališta.
19.01.2021. u 16:19
get url
text

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić kazao je da je ovo važan dan za skijaše i sve koji vole skijanje te da od danas mogu na bilo kojem od tih skijaških centara kupiti kartu od 350 KM i skijati bilo kojih deset dana u sezoni na više od 100 kilometara staza.

- Ponašamo se kao svi veliki ski centri u svijetu i pravimo zajedničku ponudu. Najveću korist od ovoga imaju skijaši - istakao je Ljevnaić te dodao da je planinski turizam grana privrede koja pokreće svaku privredu i lokalnu samoupravu.

Govoreći o turističkoj sezoni, istakao je da je danas 52. dan sezone, koja je po mnogo čemu uspješna.

- Do sada smo imali oko 79.000 skijaša što je oko sedam posto manje u odnosu na prošlu godinu. Ova sezona će biti dobra, prije svega zbog vrhunski pripremljenih staza – kazao je.

Pozvao je sve skijaše i goste na svim planinama da se, zbog velikih gužvi, pridržavaju propisanih mjera. Također je naglasio da imaju ambiciozne planove te da će Jahorina u naredne dvije godine biti veliko gradilište.

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković istakao je da je to veliki dan za korisnike usluga skijanja te da su dali sve od sebe da pripreme sve staze i liftove.

- Očekujemo još padavina i imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u posljednjih deset godina - naglasio je.

Direktor ski centra Vlašić Goran Šarić izrazio je nadu da će narednih godina sporazum proširiti i na manja skijališta u BiH, dok je direktor ski centra Ravna Planina Nemanja Golijanin kazao da je potpisivanje sporazuma primjer rada velikih evropskih skijaških centara, gdje veći centri pomažu male.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.