open-navfaktor-logo
search
Nova pruga
Više puta od sinoć stali tramvaji u Sarajevu, radnici GRAS-a kažu da je saobraćaj na novoj pruzi "pušten na silu"
Od sinoć više puta je zaustavljen tramvajski saobraćaj u Sarajevu. Navodno je riječ o malim kvarovima i prekidu napajanja strujom.
29.09.2022. u 11:03
get url
text

Nakon što je tramvajski saobraćaj sinoć na rekonstruiranoj trasi tramvajske pruge uspostavljen, više puta je saobraćaj zaustavljen.

Naime, građani su se jutros žalili kako su tramvaj čekali oko sat vremena, a komercijalni autobusi im nisu bili od pomoći zbog velikih gužvi. 

Kako prenose mediji, tramvaji su krenuli, pa ponovo stali i prema riječima građana nisu radili dvadesetak minuta zbog prekida napajanja mreže strujom.

Da nešto nije uredu sa mrežom i prugom, pišu od sinoć i uposlenici GRAS-a u internoj Facebook grupi.

- Odoše tramvaji napokon za Ilidžu. Bravo, nema stajanja. Naši građani će sad imati "bolji prijevoz" (saznat će ujutro) - napisao je jedan od uposlenika GRAS-a, koji je, kako se čini, bio u pravu jer jutros evidentno ima problema.

- Pruga puštena na silu. Nisu stanice završene (stanica Avaz nije nikako u funkciji putnici izlaze i ulaze kod kontejnera), nije pruga završena, u narednim danima bit će radnika pored pruge koji će raditi (opet vozač nogom u zatvoru). Križista jako plitka, kritična, vidjet ćemo kako će bit prilikom šlepanja i veće brzine. Stubovi za mrežu nisu svi zamijenjeni, nema dovoljan broj tramvaja, nisu stavili znakove brzine za trenutno stanje šine itd.

Auuuuu jesam ja "crnjak"!!! Sutra ćemo vidjeti sta kažu malo veći od ovih naših koliko je to sigurno za vozače i građane za koje se oni zdušno zalažu (ljudi primaju plaću da ispituju, provjeravaju i upozoravaju). PS. Ma bitno da je prošlo, a kako, nije bitno. Šta je sa tunelom kroz Hranjen? - napisao je sinoć jedan od uposlenika GRAS-a. 

 

Kako je pruga izgledala jučer sat-dva pred puštanje tramvaja u promet, možete vidjeti u videu ispod. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.