open-navfaktor-logo
search
Vlada RS-a
Višković izvršava Dodikov nalog: Počela smjena kadrova DNS-a
Vlada Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici smijenila direktora Područne jedinice Porezne uprave Istočno Sarajevo Marka Kubatliju, koji je kadar DNS-a.
20.10.2020. u 14:30
get url
text

Time je počela smjena kadrova ove stranke, a nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju u RS-u, predvođenu SNSD-om.

- Za kadrovska rješenja u posljednje vrijeme postoji veliko interesovanje medija, a nakon novonastale političke situacije gdje je jedna politička stranka izašla iz vladajuće koalicije. Na svakoj sjednici na dnevnom redu su kadrovska rješenja, što je redovna tačka i redovna aktivnost - kazala je Danijela Pejić, savjetnica premijera  Radovana Viškovića.

VEZANI TEKST - Nešić pijančio i slavio "ne" SNSD-u, Dodik mu poručio: Možeš kako hoćeš, ali...

U subotu, 17. oktobra, Demokratski narodni savez raskinuo je koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika na svim nivoima vlasti. 

Do pucanja koalicije između DNS-a i SNSD-a došlo je nakon odluke rukovodstva SNSD-a, koji su i najviši zvaničnici Republike Srpske, da "natjeraju" Nešića da podnese ostavku na mjesto v. d. direktora Puteva RS-a.

SNSD je i ranije po svom nahođenju smjenjivao kadrove DNS-a što su ovi do sada prešutno prelazili preko toga.

Nešić je u prethodnom periodu, koji je nedavno i izabran za predsjednika DNS-a u više navrata javno rekao da DNS hoće da bude partner, a ne nečiji privjesak u koaliciji. DNS je u koaliciji sa SNSD-om i SP Petra Đokića od 2006. godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.