open-navfaktor-logo
search
Premijer RS-a
Višković prijeti blokadom: Neće biti odobreno 303 miliona eura za projekte u FBiH, tačka, ende, kraj
Premijer bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Radovan Višković zaprijetio je danas da će predstavnici RS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i Predsjedništvu BiH blokirati 303 miliona eura za četiri nova infrastrukturna projekta u Federaciji BiH dodijeljenih iz fondova Evropske unije. 
05.07.2023. u 15:08
get url
text

VEZANI TEKST - EU odobrio bespovratnih 303 miliona eura za četiri nova infrastrukturna projekta u BiH

Iako zvaničnici EU-a nisu to jasno kazali, projekti iz RS-a neće dobiti novac zbog secesionističke politike čelnika ovog entiteta Milorada Dodika.

- Neće se odobriti Koridor Vc u FBiH ako nema odobrenja projekta Koridor Vc u RS-u. Dakle, neće to biti verifikovano ni u Parlamentu BiH ni u Predsjedništvu BiH, tačka, ende, kraj - rekao je Višković, komentarišući posljednji potez EU-a koji nije odobrio novac za projekte u RS-u, prenosi RTRS.

Istakao je kako mu nije poznato da li neko nekoga kažnjava ili to pokušava.

- Ima takvih naznaka ili se između redova može pročitati i takav odnos. Ali moram da vam kažem - ovo je BiH i ne može EU birati hoću malo da pomognem Sarajevo, a neću Banju Luku.

Odobravanje projekata u cijelosti ide putem Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH. Neće biti selektivno verifikovani projekti koji se odnose samo na jedan entitet, a ne odnose na čitavu BiH - rekao je Višković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.