open-navfaktor-logo
search
Vlada RS-a
Višković smijenio ministricu Rešić: DNS daje novog kandidata Bošnjaka
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je smijenio ministricu uprave i lokalne samouprave RS-a Lejlu Rešić.
04.06.2020. u 14:15
get url
text

- U skladu sa ovlaštenjima utvrđenim Ustavom RS-a i Zakonom o Vladi RS-a, a po pribavljenom pozitivnom mišljenju predsjednika RS-a i predsjednika Narodne skupštine, Višković je izvršio promjenu u sastavu Vlade Republike Srpske, tako da je razriješio dužnosti dosadašnju ministricu Lejlu Rešić - saopćeno je iz Vlade RS-a.

O promjeni u sastavu Vlade bit će obaviještena NSRS-a, a premijer je ovlastio ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića da obavlja dužnost ministra uprave i lokalne samouprave do izbora novog ministra, a najduže u periodu do 90 dana.

Stranka DNS, čiji je Rešić bila kadar, sada bi trebala dati novog ministra, a ta osoba mora biti iz reda bošnjačkog naroda. Ona je proteklih deset godina obavljala ovu funkciju.

DNS će danas u Banjoj Luci imati sjednicu Predsjedništva, te bi trebalo da bude poznato više detalja o tome ko će zamijeniti Rešić na ministarskoj poziciji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.