open-navfaktor-logo
search
Zastupničke rasprave
Višković: Spreman sam da budem obješen u centru Banje Luke ako imam nekretnine na Jahorini
U skupštini Republike Srpske se danas, tokom zastupničke rasprave o izboru nove Vlade RS-a, ponovo otvorila priča o nekretninama na Jahorini u vlasništvu osoba navodno povezanih sa premijerom RS-a Radovanom Viškovićem.
21.12.2022. u 15:12
get url
text

Zastupnik Za pravdu i red Nebojša Vukanović je tražio od Viškovića odgovore o spornim parcelama i nekretninama na Jahorini, tvrdeći da su u vlasništvu firme Laking, čiji je vlasnik navodno blizak Viškoviću i da se radi o njegovom "prvom komšiji u Milićima".

VEZANI TEKST - Stari premijer o starim politikama: Vojna neutralnost, gašenje OHR-a...

Višković je oštro reagovao i odbacio sve spekulacije o tome da ima bilo kakvu imovinu na Jahorini, te pozvao sve istražne organe, tužilaštva, policiju, SIPA-u i druge da istraže sve ove navode.

- Pozivam sve istražne organe da ih ispitaju, a svu tu moju imovinu prepišu na RS. Nemam nikakvu imovinu, ni jedan kvadrat nemam na Jahorini, niti moja bliža ili šira porodica - istakao je Višković.

Naglasio je da insistira da Vukanović podnese prijavu ukoliko ima takve sumnje.

- Spreman sam da budem obješen u centru Banje Luke ako je to tačno. Svaki dan čujem da imam hotele, apartmane, pa odvedite i mene jednom da mi pokažete gdje je to moje, pa da naredni vikend tamo provedem – izjavio je Višković, te podvukao da se radi o "gnusnoj laži".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.