open-navfaktor-logo
search
Danima paralisani
Višković tvrdi da su američke sankcije Dodiku srušile web stranice institucija RS-a
Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije Republike Srpske su danima virtuelno paralisane, zvanični sajtovi su uglavnom nedostupni i onemogućena je elektronska komunikacija i razmjena pošte. Tako barem tvrde iz Vlade RS-a.
31.10.2023. u 13:53
get url
text

VEZANI TEKST -  SAD sankcionisale sina i kćerku Milorada Dodika

Ovu je ustvrdio predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković za Capital ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup zvaničnim sajtovima Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata - rezultat sankcija.

- Isključili su nas Amerikanci. Iako imamo sve uplaćeno do februara 2025. godine, brutalno smo isključeni zbog sankcija koje je SAD uveo predsjedniku RS-a (Miloradu Dodiku) - rekao je Višković na marginama investicione konferencije "Invest Srpska" koja se održava u Tesliću.

On je dodao da Vlada preduzima određene korake kako bi prevazišla ovaj problem.

Upsolenici iz institucija BiH nezvanično su potvrdili da ne mogu koristiti službene mailove, da se mailovi upućeni njima vraćaju, te da su prisiljeni koristiti privatnu elektronsku poštu, što je veliki sigurnosni rizik i stvara mogućnost hakiranja jer nije predviđeno da se službena dokumentacija tako šalje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.