open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Vlade RS
Višković: Volio bih da Bećirović i Komšić zakoče istočnu interkonekciju da im kažemo "više nismo u ljubavi"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi volio da u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine bude "zakočena" istočna interkonekcija, jer će članovi Predsjedništa Denis Bećirović i Željko Komšić, ukoliko budu glasali protiv tog projekta, "vidjeti gdje će svojom krivicom odvesti BiH".
21.05.2023. u 16:48
get url
text

- Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima "hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo", ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH - rekao je Višković.

On je rekao da veću korist od ruskog gasa imaju stanovnici Federacije BiH, nego Republike Srpske i da su oni dva puta veći potrošači, nego Republika Srpska.

- Svim zvaničnicima i međunarodne zajednice sam rekao "ako možete da ponudite BiH gas bolji, kvalitetniji, jeftiniji nego što je ruski, mi ćemo vam se u tome priključiti". Ali očito da ne mogu - rekao je Višković.

On je ocijenio da je priča o Azerbejdžanu i o Americi malo neozbiljna i dodao da za Južnu interkonekciju još nisu napravili ni studiju izvodljivosti, čak ne znaju ni trasu, niti bilo šta, ali je dovode u ravan sa istočnom interkonekcijom, prenosi RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.