open-navfaktor-logo
search
Objavljeni detalji
Viškovićevog sina u Beogradu napali zbog pjesme u kafani, pokušali ga pregaziti automobilom
Mladen P. (28) i Mirko S. (36) iz Beograda nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su u Beogradu napali i ugrozili sigurnost sinu predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića.
22.09.2023. u 08:29
get url
text

Kako piše srbijanski Telegraf, do sukoba je došlo zbog pjesme u kafani na Novom Beogradu. Obračun se dogodio preksinoć sat nakon ponoći.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se navodi, Viškovićev sin je bio sa svojim osiguranjem u kafani na privatnoj proslavi rođenja djeteta. U jednom trenutku jedan od nasilnika je htio da naruči pjesmu, ali su ga ljudi iz osiguranja upozorili da je to nemoguće jer je u pitanju privatna proslava i zamolili ga da napusti lokal.

VEZANI TEKST - Sin predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića napadnut u Beogradu

Međutim, Mladen i Mirko nakon što su izbačeni iz kafane sjeli su u BMW i sačekali Viškovićevog sina i njegovo osiguranje. Tada su se automobilom zaletjeli ka njima. Nisu ih povrijedili.

Nakon incidenta su pobjegli, ali ih je policija ubrzo uhapsila. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Mladenu i Marku određeno je zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.