open-navfaktor-logo
search
Javni prijevoz
Vjerovali ili ne: Novi trolejbusi su registrovani na Vladu Kantona Sarajevo
Prije stanovnika Kantona Sarajevo sedmicama su se u novim trolejbusima iz Bjelorusije vozali premijer Edin Forto, Adnan Šteta i ostali ministri, tako da su na društvenim mrežama građani u šali komentirali da su to njihova privatna prijevozna sredstva. 
17.06.2022. u 16:14
get url
text

Šale su se sada i obistinile, jer su, vjerovali ili ne, novi trolejbusi registrirani na Vladu Kantona Sarajevo, tačnije na nadležno Ministarstvo saobraćaja KS.

VEZANI TEKST - Forto i Šteta kupili trolejbuse, vozaju se i ne daju drugoj raji ni krug

Tako je Vlada Kantona Sarajevo vjerovatno postala prva na svijetu koja ima vlastite trolejbuse.

- Motorna vozila (trolejbusi) registarskih oznaka O62-E-715, O62-E-714, O62-E-716, O62-E-717, O62-E-713 su registrana na Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo – stoji u odgovoru za Faktor Uprave za građanska stanja i pravne poslove MUP-a KS.

Prvobitno su trolejbusi trebali biti registrani na novu firmu koja još nije osnovana, tako da su odlučili da ih registriraju na Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Sada se postavlja logično pitanje na koji način vozači GRAS-a voze ove trolejbuse i jesu li oni novi uposlenici nadležnog ministarstva.

Do sada je iz Bjelorusije stiglo samo pet trolejbusa, a kada će preostalih 30 niko ne zna. Posljednjih sedmica ministar Šteta ubjeđuje javnost da je sve po planu i da će trolejbusi doći, ali vrijeme prolazi, a trolejbusa nema ni na mapi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.