open-navfaktor-logo
search
Čudno
Vjeruje li Mirsad Čamdžić u vile, ovako je izgledala replika Mahiru Mešaliću
Salvu negodovanja na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izazvao je zastupnik Mario Karamatić (HSS) zatraživši da se prekine sjednica kako bi mogao gledati utakmicu na kojoj igra Zrinjski i navija za prvaka Bosne i Hercegovine ali sa "slobodne teritorije" jer to nije za njega Sarajevo.
26.07.2023. u 21:46
get url
text
Mirsad Čamdžić
Mirsad Čamdžić

Zasjedala je nakon njegovih uvreda Etička komisija i donijela zaključak da se Karamatiću izrekne opomena i da se udalji sa sjednice o čemu treba da se izjasni Zastupnički dom, međutim, predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić zaključak nije dala na glasanje.

Predsjednik Kluba Demokratske fronte Mahir Mešalić je u više navrata rekao parlamentarnoj većini da štiti Karamatića.

- Žalosno je da vas vaši koalicioni partneri štite jer ako vas odstrane imat će 49 glasova. Pragmatični su ovi iz "Trojke", SDP-a, Naše stranke, NiP-a, oni vas štite - kazao je Mešalić.

Potom su mu replicirali Damir Mašić, Mario Karamatić. Bila je i veoma interesantna replika zastupnika Mirsada Čamdžića (Naša stranka) koji je spominjao i vilu, drveni mač...

- Obratit ću se veleučenom gospodinu Mahiru Mešaliću. Gospodine Mešaliću, kada vas je 5. maja 1986. godine na dan vašeg rođenja u Tuzli možda posjetila vila u vašoj kolijevci, mogla vas je obdariti svakojakim darovima, talentima, vještinama. Međutim, očigledno da vas nije obdarila time da budete prorok. Vi se ovdje ponašate kako nekakav mesija, čovjek koji donosi konačne sudove i koji neargumentirano iznosi stavove o članovima "Trojke" - nabrajao je Čamdžić i dodao:

- U ovom slučaju konkretno govorim o Našoj stranci. Ton kojim to saopćavate, vaša gestikulacija kojom želite da nas prepadnete, samo vas "situira" u jednog tinejdžera koji stoji pred ogledalom sa jednom drvenom sabljom, on pokušava da nam prijeti tom trstikom sa te sablje.

Mi se vas apsolutno ne plašimo i nemate razloga da na takav način i svojom posvećenošću, pasioniranom mržnjom prema Našoj stranci koristite sve ove neargumentirane stvari da bi prikupljali nekakve jeftine poene na račun Naše stranke. Molim vas da prestanete sa takvom vrstom ponašanja.

Nismo zaslužili takav odnos od vas. Smanjite malo doživljaj, da se ne ponašamo ovdje kao na dječijem rođendanu nego kao na jednoj ozbiljnoj predstavi, jednom sastanku koji ne zaslužuje takvu vrstu ponašanja, kakvu vi producirate.

Odgovor je imao i Mešalić.

- Sve se vidjelo iz ovog načina repliciranja meni. Replicirali su mi Damir Mašić, Mario Karamatić, pa replicirao mi je gospodin uvaženi što je vilu neku spominjao, Čamdžić. I tu se vidi kružok Karamatića. Oni su meni replicirali umjesto čovjeku da kažu "stani malo, ne može tako", oni su mene napali. Zato što sam rekao da nije uredu to što radi Karamatić, Banovina Hrvatska i tako to. Ja ću to ponavljati, znam da vas to nervira, ali mene su ovdje građani direktno birali. Ja ću tu vas da nerviram zato što ću se boriti za vrijednosti u koje vjerujem - poručio je Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.