open-navfaktor-logo
search
Poništiti tender
Vlada Brčko distrikta ogorčena: Sramotno je raspisati javnu nabavku da bi išli nekom na žalost
Informacija da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH zatražila od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi objavu tendera za nabavku "potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobraniteljstva i Kancelarije za pravnu pomoć" izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu s gradonačelnikom Esedom Kadrićem.
14.05.2022. u 11:21
get url
text

- Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopće usudio raspisati javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantiramo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Distrikta - saopćeno je iz brčanske Vlade.

Podsjećaju da se vlast u Brčkom, kao i u svim ostalim demokratskim društvima, dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i budžet Distrikta.

VEZANI TEKST - U Brčkom raspisali tender za nabavku kafe, šećera, keksa... , da imaju kada krenu na žalost

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčkom, dodaju, imaju svoj dio budžeta kojim raspolažu na način kako to zakon nalaže.

- Nažalost, neki su zloupotrijebili svoje ovlasti i posegnuli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regiji. Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji, koja je nosilac ovog tendera, očigledno nemaju nikakvu empatiju prema kolegama s kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja daleko su iznad prosjeka u Distriktu - navode iz Vlade i dodaju:

- Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reagiraju i odmah ponište ovaj sramni tender.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.