open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Vlada FBiH dala novac za vodovod u Bužimu
U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, u prisustvu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, danas je potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za nastavak izgradnje vodovodnog sistema "Pivnice" na području općine Bužim.
29.08.2022. u 16:47
get url
text

Ugovor, u vrijednosti 151.700 KM, potpisali su načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Esad Humo.

Kako je istaknuto, Općina Bužim, uz izgradnju eksploatacionog bunara-bušotine na vodovodnom sistemu "Musići", nastavlja aktivnosti i na započetom projektu "Pivnice", u okviru kojeg će biti izgrađen rezervoar Čardačište i razvojna gravitaciona mreža. Realizacijom ovog projekta, čija je ukupna vrijednost oko 480.000 KM, trajno će biti riješeno snabdijevanje Općine Bužim pitkom vodom. 

- Danas potpisanim ugovorom imamo osigurano već 381.700 KM od Vlade Federacije BiH. Slijedi nam izgradnja razvojne gravitacione mreže na vodovodnom sistemu "Pivnice", za što imamo osigurano 250.000 KM, također od Vlade FBiH. Za gravitacionu mrežu će nedostajati određeni iznos sredstava, ali vjerujem da neće izostati podrška premijera i Vlade Federacije BiH i u narednoj godini. Naš cilj je da svaki zaseok na području naše općine ima riješeno pitanje vodosnabdijevanja, kao i sve druge dobre usove zla život. Nadamo se da će konačno i Vlada Unsko-sanskog kantona prvi put sa općinom Bužim usaglasiti prioritetne projekte -  poručio je načelnik Nanić. 

Inače, kako je danas istaknuto, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva osigurava značajnu podršku svim projektima koji se provode na području Općine Bužim, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.