open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Mostaru
Vlada FBiH dala saglasnost za imenovanje v. d. članova Uprave Elektroprivrede HZHB
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je danas na sjednici u Mostaru prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede HZHB da razriješi članove Uprave ovog javnog preduzeća i imenuje vršioce dužnosti.
13.04.2023. u 12:05
get url
text
Sjednica Vlade FBiH

VEZANI TEKST - Čovićevo podmlađivanje Elektroprivrede HZHB: Dolaze li mladi zet Krezić i njegov kum Bago na direktorske pozicije

Uprava Elektroprivrede HZHB, svih sedam članova, podnijela je ostavku. Radi se o generalnom direktoru Marinku Gilji, izvršnom direktoru za pravne poslove Robertu Leski, izvršnom direktoru za ekonomske poslove Anti Tutiši, izvršnom direktoru za proizvodnju električne energije Zoranu Tabaku, izvršnom direktoru za distribuciju električne energije Iliji Bakalaru, izvršnom direktoru za opskrbu električnom energijom Ivici Prskalu i izvršnom direktoru za razvoj Dragi Bagi.

U odluci Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Elektroprivrede HZHB za imenovanje vršioca dužnosti nalazi se šest imena, od toga su četiri člana koja su dala ostavke. 

Tako bi v.d. generalnog direktora trebao biti Drago Bago, za kojeg mediji u Hercegovini navode da je kum Dragana Čovića. 

Data je saglasnost da v.d. izvršnog direktora za pravne poslove bude Robert Lesko, v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije Ilija Bakalar, a v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom da bude Ivica Prskalo. 

V. d. izvršnog direktora za ekonomske poslove treba biti Anabela Brekalo, a v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije Dražen Zelenika. 

Nedostaje v.d. izvršnog direktora za razvoj, što je pozicija koju je obavljao Bago.

Saglasnost Elektroprivreda HZHB

Saglasnost Elektroprivreda HZHB

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.