open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Vlada FBiH: Neistinite tvrdnje da je Vlada tražila i pokrenula stečajni postupak u firmi Zrak
Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji "Zrak" d.d. Sarajevo, iz Vlade Federacije BiH ističu da Vlada nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u toj firmi.
29.12.2022. u 14:23
get url
text

Također se navodi da su neistinite tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.

- S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije 'Zrak' pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu Zraka odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH.

VEZANI TEKST - Efendić: Zrak ima ugovor s renomiranim proizvođačem, Novalić i Džindić tražili stečajnog upravnika

Ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva - kaže se u saopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Napominje se i da svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji Zrak i dezavuiraju javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.