open-navfaktor-logo
search
Sve više zahtjeva
Vlada FBiH odobrila dodatnih 1,5 milion KM za liječenje boraca i milion KM za ukop
Umjesto 2,1 milion KM za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljske populacije koje su utvrđene Budžetom FBiH za ovu godinu, odlukom Vlade FBiH sredstva su uvećana na 3,1 milion KM.
23.12.2021. u 12:54
get url
text

Novac je namijenjen za dodjelu jednokratne pomoći u sufinansiranju troškova sahrana i dženaza pripadnika branilačkih populacija, osobama koja pripadaju kategoriji branilačkih populacija. Imajući u vidu da je povećan broj pristiglih zahtjeva za troškove sahrana i dženaza pripadnika branilačkih populacija, odobrena je unutrašnja preraspodjela sredstava predviđenih u Budžetu Federacije BiH za 2021. godinu, te je iznos za ovaj transfer povećan za miliona KM.

Danas je izmjenjena i Odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi pojedincima - za pomoć u liječenju boraca utvrđenog Budžetom FBiH za 2021.godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Izmjenom se iznos od 3.000.000 KM zamjenjuje sa iznosom od 4.500.000 KM.

Ova sredstva namijenjena su za pomoć u liječenju fizičkih osoba koja pripadaju kategoriji branilačkih populacija. Imajući u vidu da je povećan broj pristiglih zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika branilačkih populacija ovaj transfer je unutrašnjoj preraspodjeli sredstava povećan za 1.500.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.