open-navfaktor-logo
search
Istekao moratorij
Vlada KS dala saglasnost na sklapanje 22 ugovora o djelu
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici dala je saglasnosti za zaključivanje 22 ugovora o djelu u organima uprave KS, te kantonalnim zavodima i javnim preduzećima.
04.02.2021. u 14:27
get url
text

- Saglasnosti su date nakon isteka moratorija na zapošljavanje Skupštine Kantona Sarajevo, a najveći broj njih se odnosi na zaključivanje ugovora sa certificiranim računovođama, radi ovjere finansijskih izvještaja, što je zakonska obaveza organa uprave koja se mora izvršiti do kraja februara ove godine – navode iz Vlade KS.

VEZANI TEKST - Fortina vlada potpisuje desetke ugovora o djelu: "Konkurs traje dugo, ovako možete zaposliti koga hoćete"

Ističu kako su saglasnosti, između ostalog, date i na zaključivanje ugovora o djelu sa sudskim tumačima, radi prevođenja podataka inostranih organa, kao i radi projekta uspostavljanja helikopterske jedinice MUP-a KS, te za PROJECT HARMONI. INC - Ureda u Bosni i Hercegovini – Medijske komponente borbe protiv korupcije i maloljetničke delinkvencije koji implementira TVSA.

- Na narednim sjednicama Vlade KS bit će razmatrane tačke o davanju saglasnosti organima uprave za interni premještaj državnih službenika, u skladu sa Zakonom o državnoj službi. Interni premještaji ne podrazumijevaju nova zapošljavanja, nego se isključivo odnose na prerapoređivanje postojećih državnih službenika između organa uprave, na radna mjesta gdje je njihov angažman neophodan – kazali su također.

Tačke dnevnog reda koje se odnose na zaključivanje ugovora o djelu, te o privremenim i povremenim poslovima u institucijama kulture, povučene su sa dnevnog reda današnje sjednice radi dorade, na prijedlog resornog ministra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.