open-navfaktor-logo
search
Ko je najviše potpisivao
Vlada KS od početka godine zaključila desetke ugovora o djelu
Vlada Kantona Sarajevo od početka 2021. godine zaključila je desetke ugovora o djelu, međutim, iz Vlade KS nam nisu dostavili iznos koji je utrošen na ugovore ovakve vrste.
17.06.2021. u 08:43
get url
text

Od početka 2021. godine, Ministarstvo saobraćaja KS zaključilo je ukupno pet ugovora o djelu, od kojih je jedan ugovor bio na mjesec, jedan je na šest mjeseci i tri ugovora na tri mjeseca.

Ministarstvo za boračka pitnaja KS angažovalo je ove godine tri osobe po osnovu ugovora o djelu, dok je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS zaključilo dva takva ugovora.

Kada je u pitanju Ministarstvo zdravstva KS, angažovane su četiri osobe po ugovoru o djelu.

VEZANI TEKST - Fortina vlada potpisuje desetke ugovora o djelu: "Konkurs traje dugo, ovako možete zaposliti koga hoćete"

Ministarstvo privrede KS ove godine zaposlilo je četiri osobe na neodređeno vrijeme, i to sve, kako navode, na radna mjesta državnih službenika koji su penzionisani. Tokom 2021. godine u ovom ministarstvu potpisana su četiri ugovora o djelu, jedan na period od mjesec, jedan na period od dva mjeseca, dok su dva ugovora o djelu potpisana na period od tri mjeseca.

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS zaključilo je ove godine jedan ugovor o djelu.

Najviše ugovora o djelu ove godine zaključeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS. MUP KS zaključio je ove godine 14 takvih ugovora.

Ministarstvo finansija KS zaključilo je jedan ugovor o djelu u 2021. godini na period od dva mjeseca, kao i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Ministarstvo kulture i sporta od početka 2021. godine zaključilo je ukupno 12 ugovora o djelu.

Ministarstvo pravde angažovalo je eksperta za javne nabavke na period od tri mjeseca početkom godine, te tvrde da je to jedini angažman po ugovoru o djelu u 2021. godini.

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS nam nisu dostavili adekvatne podatke o zaključenim ugovorima o djelu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.