open-navfaktor-logo
search
Javni poziv
Vlada KS odlučila pomoći zakupcima na izgorjeloj pijaci Kvadrant
Kao što je i obećano nakon požara na pijaci Kvadrant, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je program za dodjelu pomoći zakupcima koji su pretrpjeli štetu, a Javni poziv će biti objavljen u što kraćem roku na internetskoj stranici Ministarstva privrede KS.  
29.11.2023. u 12:18
get url
text

Programom je predviđeno da Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavi javni poziv na koji će zakupci, a po spisku dostavljenom iz KJKP Tržnice - pijace Sarajevo, moći aplicirati i ostvariti prava na novčanu pomoć. 

Zakupci obuhvaćeni ovim programom će dobiti do tri najniže plaće u Federaciji BiH sa svim porezima i doprinosima, što ne prelazi iznos od 3.053 maraka po uposleniku. 

Sredstva koja dobiju nakon provođenja javnog poziva, zakupci su dužni pravdati Ministarstvu privrede KS, a mogu ih koristiti za troškove poslovanja, kao što su nabavka roba i usluga, operativni troškovi, kao i za plaće radnicima. 

Program je kreiran s ciljem očuvanja postojećih radnih mjesta, kako ni jedan poslodavac ne bi bio primoran dati otkaze radnicima, te da se u što kraćem periodu nastavi s poslovanjem na ovoj lokaciji. 

Javni poziv će biti objavljen u što kraćem roku na internetskoj stranici Ministarstva privrede KS.  

Osim toga, Vlada KS će svim zakupcima subvencionirati i troškove zakupa prostora za prvih šest mjeseci u narednoj godini, navodi se u saopćenju Vlade KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.