open-navfaktor-logo
search
Obogaćivanje ponude
Vlada KS odobrila 2,3 miliona KM za projekte ZOI-ja: Planiran novi ski lift na Bjelašnici
Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas "Program utroška sredstava za sufinansiranje projekata KJP ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo koji obuhvata projekte izgradnje novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu, te prvu fazu izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate.
02.09.2021. u 21:59
get url
text

Za sufinansiranje navedenih projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo odobreno je dva miliona i 295 hiljada KM.

Izgradnja novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu uključuje nabavku i instaliranje novog ski lifta na trasi BX na Bjelašnici, te servisiranje postojeće instalacije lifta BX. Cilj projekta je unapređenje sportskih olimpijskih objekata za održavanje sportskih takmičenja, treninga, rekreacije, kao i unapređenja turističke ponude na Bjelašnici.

Prva faza projekta izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate podrazumijeva implementaciju modernog i funkcionalnog sistema kontrole naplate i korištenja kapaciteta ski centra Bjelašnica, kao i modernizaciju sistema naplate parkinga uz povećanje sigurnosti korisnika i zaposlenika ski centra Bjelašnica.

Realizacijom ovog projekta otvara se i mogućnost online prodaje karata, otvaranje novih prodajnih mjesta, čime će se smanjiti gužve pri kupovini karata, saopćio je Press KS.

- Ovim projektima želimo poboljšati i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo, unaprijediti poslovanje kantonalnog javnog preduzeća ZOI 84 te podići rejting Bjelašnice i Igmana kao turističkih destinacija. Nadamo se će građani prepoznati naša nastojanja za poboljšanjem kvaliteta sadržaja na području našeg Kantona - kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.