open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Vlada KS smijenila Upravni odbor Doma zdravlja
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici smijenila Upravni odbor Doma zdravlja KS na čelu s predsjednikom Ademirom Spahićem, saznaje Faktor.
22.02.2024. u 15:57
get url
text

VEZANI TEKST - Slijedi li Baltiću smjena zbog borbe frakcija u SDP-u, nepravilnosti u radu ili...: Spahić poručuje da ima materijalne dokaze

Ova odluka donesena je nakon što Skupština KS nedavno nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ove javne ustanove za 2022. godinu. Da će se nešto ovako desiti, najavio je Spahić prije nekoliko dana u razgovoru za Faktor.

- U skladu sa zakonskim procedurama, Vlada KS bi na prijedlog kantonalnog ministra trebala da razriješi Upravni odbor, Nadzorni odbor i generalnog direktora. U Domu zdravlja KS ima mnogo propusta, prije svega u organizacionom smislu. Nije postignuto poboljšanje primarne zaštite.

Rad UO tokom mandata bio je konstruktivan, imam dokumentaciju sa svake sjednice. Sada se treba ispoštovati zakon, jedva čekam da vidim obrazloženje za smjenu - izjavio je tada Spahić.

Prema nezvaničnim informacijama, danas nije razmatran status Nadzornog odbora kao ni direktora Doma zdravlja KS Abela Baltića koji se nalazi na bolovanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.