open-navfaktor-logo
search
Ispunjeni zahtjevi
Vlada KS usvojila odluke o uvećanju koeficijenata za sve uposlene u zdravstvu
Ispunjavanjem zahtjeva stvoreni su svi uvjeti za okončanje štrajka zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo
18.09.2018. u 10:54
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo na vanrednoj sjednici u utorak usvojila je odluke o uvećanju koeficijenata doktorima medicine i stomatologije, kao i svim uposlenim u oblasti zdravstva te time ispunila zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije i Sindikata radnika u zdravstvu KS. Ovim su stvoreni svi uvjeti za okončanje štrajka zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo.

Usvojena je Odluka o uvećanju koeficijenata složenosti poslova za sve tri grupe zanimanja doktora medicine i stomatologije, utvrđenih u članu 37, a u vezi sa članom 67. Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na teritoriji Kantona Sarajevo, za dodatnih 0,4, a u skladu sa pomenutim članom 67. navedenog Kolektivnog ugovora.

Ovo uvećanje će se primjenjivati od 1. septembra ove godine i trajat će do isteka važnosti ovog kolektivnog ugovora.

Vlada je na istoj sjednici donijela i Odluku o davanju saglasnosti na Izmjene i dopunu Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo kojim će se izmijeniti član 33. ovog Kolektivnog ugovora s ciljem povećanja koeficijenta složenosti za dodatnih 0,3 svim uposlenim u oblasti zdravstva.

Istom odlukom je ovlašten premijer KS Adem Zolj da potpiše Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.