open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Vlado Podany zgrožen jer Tony Cetinski pjeva za 40. godišnjicu Olimpijade u Sarajevu: Odvratno!
Vijest da će hrvatska zvijezda Tony Cetinski pjevati 10. februara ispred Vječne vatre na obilježavanju 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama, a o svemu se oglasio i poznati pijanista i kompozitor Vlado Podany. 
08.01.2024. u 16:16
get url
text

- Odvratno, 40 godina od Olimpijade, a vi dovlačite nekog ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje. Sram da vas bude. Ugasili ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da biste opravdali vaše "uloge" u tome. Zato napuštam Sarajevo i BiH. Sa "vama" ne želim da dijelim ni zrak – napisao je kategorično Podany.

 

Danas je u Olimpijskom muzeju u Sarajevu održana press konferencija Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara. Predsjedavajući gradskog vijeća Sarajevo i predsjedavajući organizacionog odbora obilježavanja 40. godišnjice Jasmin Ademović naglasio je da je "Grad Sarajevo formirao organizacioni odbor koji je vrijedno radio tokom 2023. godine kako bi osigurali što kvalitetniji program, kao i finansiranje programa kako bi cijela manifestacija bila organizovana i održana na najvećem nivou". 

Ademović je poručio i da je spreman bogat kulturni i umjetnički program koji ima u fokusu obogaćivanje sarajevske scene kulturnim, umjetničkim i obrazovnim sadržajima u zimskom periodu, posebno u periodu obilježavanja Zimskih olimpijskih igara te ovakav mjesec februar planiraju da postane tradicionalni kako bi se turisti svakog februara vraćali u Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.