open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Vlasnik trgovke na Skenderiji tvrdi da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i da ništa nije gotovo
Damir Petrinić, direktor KJP Skenderija, u razgovoru za Faktor prošle sedmice rekao je da će biti srušene trgovke na Skenderiji, nakon čega je našu redakciju kontaktirao i jedan od vlasnika Emir Kovačević.
28.02.2023. u 10:27
get url
text

VEZANI TEKST - Riješeni imovinsko-pravni odnosi, konačno se ruše trgovke na Skenderiji

- U navedenom članku se citira izjava direktora u kojem kaže da su riješeni imovinsko-pravni odnosi sa vlasnicima trgovki što asolutno nije tačno. Direktor KJP Centar Skenderije nije kontaktirao vlasnike niti je uopšte pričao s njima niti je pokušao na miran način riješiti ovaj dugogodišnji problem. Iz tog razloga vlasnici su se žalili na odluku o rušenju trgovki i tražit će sva svoja prava. Vlasnicima trgovki je jasno da je jedan dio ovih trgovki zapušten i da može predstavljati opasnost za građane a za što dio odgovornosti snosi i KJP Skenderija. Želimo naglasiti da se ovdje radi o vlasništvu i da su vlasnici trgovki prilikom izgradnje trgovki 1990. godine zaključili ugovore o zajedničkom ulaganju sa Skenderijom iz kojeg proizilazi obaveza Skenderije da riješi pitanje građevinske dozvole a što nije uradila – stoji u reagiranju advokata Emira Kovačevića koji zastupa i Muhameda Tahata, koji je također vlasnik jedne trgovke.

Kovačević je naglasio da direktor Skenderije dovodi u zabludu javnost tvrdnjama da su "riješeni imovinsko-pravni odnosi" što nije tačno.

- Ništa nije gotovo dok sud ne donese pravosnažnu odluku ili dok se ne postigne dogovor s vlasnicima trgovki – kaže na kraju Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.