open-navfaktor-logo
search
Ko se u šta petlja
Vlastimir Mijović za Faktor: Forto bi najviše volio da odlučuje o svakom radnom mjestu na TVSA
Tačno je da je Kristina Ljevak postavila uvjete za svoje kandidovanje za direktora TVSA, ali ih nije postavljala ni meni ni Nadzornom odboru, nego onima koji su je kandidovali i postavili na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice
24.06.2019. u 11:21
get url
text

Dugogodišnja novinarka Kristina Ljevak krajem maja imenovana je za vršiteljicu dužnosti direktorice Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), ali još nije sigurno koliko će ona obavljati ovu funkciju.

U zakonski predviđenom roku raspisan je konkurs za izbor direktora TVSA, kao i izvršnog direktora za program i produkcije, a kako saznajemo, Kristina Ljevak je postavila uvjete i traži njihovo ispunjenje da bi uopće konkurisala na ovu funkciju. Ovu informaciju za Faktor je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora TVSA Vlastimir Mijović.

- Tačno je da je Kristina Ljevak postavila uvjete za svoje kandidovanje za direktora TVSA, ali ih nije postavljala ni meni ni Nadzornom odboru, nego onima koji su je kandidovali i postavili na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice. To je Naša stranka i ona je konkretno te uvjete postavila rukovodstvu Naše stranke i o tome se može očitovati ona i naravno rukovodstvo Naše stranke, odnosno premijer Edin Forto, koji je bio najviše u kontaktu sa njom i koji je razgovarao o uvjetima. Posao Nadzornog odbora nije da se u to petlja. Ne bih donosio nikakve lične ocjene. Detaljno se možete informisati kod Naše stranke i Kristine Ljevak da biste saznali kako stvari stoje – kazao je za Faktor Mijović.

Posljednjih dana u kuloarima su se mogle čuti priče da bi njena nasljednica mogla biti Nejra Latić Hulusić, kćerka Nedžada Latića.

- Iskreno da kažem, prvi put za to čujem. Neću da se miješam u to koga predlažu, ali ću se u Nadzornom odboru itekako miješati u to ko će biti izabran jer mi je to dužnost. Nažalost, ovaj proces se vodi nakaradno. Umjesto da Nadzorni odbor bira te ljude, Vlada KS je to uzurpirala pa sve ide mimo mene i Nadzornog odbora. Premijer Edin Forto bi, izgleda, najviše volio da odlučuje o svakom radnom mjestu na TVSA, s čime se nikako ne mogu složiti - na kraju razgovora je rekao Mijović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.