open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Voda curila kroz instalacije: Zbog kvara na krovu 117 korisnika Gerontološkog centra ostalo bez struje
Zbog kvara na krovu Gerontološkog centra Kantona Sarajevo uprava je bila primorana isključiti struju u jednom od objekata u kojem je smješteno 117 korisnika, dok se taj kvar ne popravi. 
04.12.2020. u 15:43
get url
text

Kako nam je kazala Melisa Alibašić-Hadžić, direktorica Gerontološkog centra, voda sa krova je počela "curiti kroz instalacije", te je struja morala biti isključena zbog sigurnosti korisnika koji borave u tom objektu. 

- Riječ je o objektu B u kojem boravi 117 korisnika i taj dio je trenutno bez električne energije. Korisnici na svu sreću imaju grijanje, naši uposlenici su aktivirali i neke pomoćne lampe, ali nemaju rasvjetu i TV. O tome smo odmah obavijestili resorno ministarstvo, kako bismo mogli pokrenuti hitnu javnu nabavku - kazala je Alibašić-Hadžić.

Dodala je kako moraju čekati odobrenje finansijskih sredstava od ministarstva za popravku kvara.

- Nama su ranije odobrena sredstva za adaptaciju jednog od objekata, ali to ne možemo raditi zbog korone. Ta sredstva stoje na računu i tražili smo preusmjerenje kako bismo mogli izvršiti sanaciju krova. Jedna firma je izlazila na teren, čekamo njihovu procjenu vrijednosti popravke. Međutim, novac koji trenutno imamo na računu vjerovatno neće biti dovoljan za popravak, jer mi imamo više od 400 kvadratnih metara krova. Sada čekamo da nam ministarstvo odobri sredstva kako bismo mogli pokrenuti hitnu nabavku. Našalost, danas je petak i vjerovatno se ovaj problem neće riještiti prije ponedjeljka - naglasila je Alibašić-Hadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.