open-navfaktor-logo
search
Pritisak
Vodovod od Vlade KS traži da hitno donese odluku o drastičnom povećanju cijene vode
Nakon najava o mogućnosti povećanja cijene vode za čak 54 posto, oglasili su se iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".  
24.05.2023. u 16:00
get url
text

- Uprava KJKP "Vodovod i kanalizacija" zajedno sa svojim uposlenicima nudi i ulaže sebe, ljudske i materijalne resurse, u sistem koji garantuje dugoročnu stabilnost i opskrbu vodom i ispravno odvođenje i tretman otpadnih voda, kako za sadašnje tako i buduće generacije, stoga smo pokrenuli nezapamćen poslijeratni ciklus investiranja u izgradnju i rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema, modernizaciju vodnih objekata (pumpnih stanica i rezervoara), te digitalizaciju poslovanja Preduzeća - kažu.

Nadalje navode kako svojim građanima žele osigurati komunalnu infrastrukturu "kakvu zaslužuju i koja je u skladu sa evropskim standardima".

VEZANI TEKST - Vlada KS na zahtjev Vodovoda ponovo razmatra poskupljenje vode od čak 54 posto

- Sve navedeno je u skladu sa politikama i strategijom razvoja koju je donijela Vlada Kantona Sarajevo.

Ne nudimo isprazne populističke priče, stremimo ka napretku, prosperitetu, unapređenju i očuvanju javnih dobara, infrastrukture i usluga, poboljšanju općeg standarda građana i smatramo da javni novac prikupljen od građana i privrede treba da služi u ove svrhe.

Naša poslovna, politička, društvena, moralna, etička načela su definitivno drugačija i kose se sa stavovima kočničara pozitivnih iskoraka, a sve za dobrobit građana Kantona Sarajevo.

Nadamo se da će preovladati društveno odgovorna politika i pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti, članom 22. stav 6. hitno donese odgovarajuću odluku na osnovu dostavljenog mišljenja Nezavisnog stručnog tijela od 14. marta ove godine godine u pogledu cijene vodnih usluga- naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.