open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na masakr
Vojska RS-a je prije 30 godina granatom ubila šestero djece na sankanju u Sarajevu
Polaganjem cvijeća na mjesto masakra i odavanjem počasti, članovi porodica, predstavnici kantonalne, gradske i općinskih vlasti, te udruženja obilježili su 30. tužnu godišnjicu ubistva šestero djece u ulici Bosanska kod broja 4, u naselju Alipašino Polje, C faza, u Sarajevu.
22.01.2024. u 12:27
get url
text

Na tom mjestu je, prije 30 godina, od agresorske granate Vojske Republike Srpske ubijeno šestero djece na sankanju, dok ih je još šestero teže povrijeđeno.

FOTO: Press KS

Tog kobnog dana ubijeni su: Indira Brković, Jasmina Brković, Mirza Dedović, Danijel Jurenić, Nermin Rizvanović i Admir Subašić.

U ime Kantona Sarajevo cvijeće su položili pomoćnik ministrice za socijalnu politku Miralem Dedović, te zastupnici u Skupštini KS Vedrana Vujović, Elvis Vreto i Jasmin Šaljić.

FOTO: Press KS

- Svake godine smo ovdje da se sjetimo naših najmlađih sugrađana, ali i svih ubijenih tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Govoriti o tome je jako važno, ne samo zbog prošlosti i sadašnjosti, nego posebno zbog budućnosti. Moramo se podsjećati, ne dopustiti da ove strahote prekrije zaborav. No bez obzira na prošlost, naša budućnost se mora graditi na ravnopravnosti svih naroda i građana. Moramo istrajavati na idejama na kojima Bosna i Hercegovina može i mora opstati, a to su ideje suživota, međusobnog uvažavanja i tolerancije - rekao je Dedović ovom prilikom, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.