open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači, oprez: Niske temperature pogoduju formiranju poledice
Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme
27.12.2019. u 08:06
get url
text

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce - Crna Rijeka (kod mjesta Zdaljevac), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica).

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.