open-navfaktor-logo
search
Svadbeno veselje
Vozilo iz kojeg je pucano na Ilidži u vlasništvu FUCZ-a: SDP traži smjenu v.d. direktora Enesa Memića
Tokom današnje pucnjave na Ilidži, u blizini kuće Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana Memića, kako Faktor nezvanično saznaje, korišteno je službeno vozilo Federalne uprave civilne zaštite.
30.07.2021. u 21:10
get url
text

Nakon pucnjave pojavile su se informacije da je u tom događaju učestvovao vršilac dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić ili da je korišten njegov službeni automobil, te su se oglasili iz SDP-a, kazavši da traže njegovu smjenu ako se ti navodi pokažu tačnim.

- SDP BiH traži od Vlade FBiH da Enesa Memića da bez odlaganja smijeni sa pozicije glavnog rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Pucanje iz vatrenog oružja u javnosti iz službenog vozila rukovoditelja FUCZ-a ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina, neovisno o tome ko je pucao. Tražimo da Enes Memić odmah bude razriješen dužnosti te strogo sankcionisan zbog svojih neodgovornih postupaka kojim je doprinio ozbiljnom narušavanju javnog reda i mira uz ugrožavanje života građana – navode iz SDP-a.

Faktor je pokušao stupiti u kontakt sa v.d. direktora FUCZ-a Memićem, ali do ovog momenta nije se javljao na naše pozive.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ranije su saopćili da je identifikovana osoba koja je upotrijebila gasno oružje.

- On je prekršajno sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S.B. nastanjenom na Ilidži – naveo je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policija je od S.B. oduzela gasni pištolj i 33 komada municije.

Također iz policije su danas naveli da je vozač automobila pucao jer je navodno krenuo u svatove, a mediji su također prenijeli da se ženio sin Enesa Memića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.