open-navfaktor-logo
search
Vakcinacija zakazala
Vranić krivi građane za haos pred Zetrom, raspravlja se s novinarima, doveli i policiju da ureduje gužve
Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, i Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju, pokušali su jutros na konferenciji za medije objasniti propuste u organizaciji imunizacije protiv koronavirusa. 
20.05.2021. u 10:37
get url
text

Iz njihovog izlaganja da se zaključiti da su krivi građani, a nikako nadležni koji su organizirali vakcinaciju. Krivi su i novinari jer izvještavaju, odnosno prenose građanima informacije o onome što se dešava ispred Zetre. Vranić smatra da novinari preuveličavaju. 

Građani koji su bili pozvani da se vakcinišu, sinoć su vraćeni kućama i rečeno im je da dođu jutros. Nisu dobili nove termine pa je ispred Zetre ponovo gužva. 

Vranić je saopćio kako je "molio ministra policije Admira Katicu" da pošalje policiju koja sada ureduje i čuva javni red i mir ispred Zetre. 

Ministar i koordinator tvrde da je pomalo zakazao i Zavod za javno zdravstvo, softver koji se koristi u ovom slučaju... Objašnjenje je i kako se sada vakciniše Pfizer vakcinom, pa svi žele baš nju primiti. 

- Vakcina koja je do sada imala najviše komplikacija je Pfizer. Najviše smrtnih ishoda - saopćio je Vranić, smatrajući valjda da je baš sad prikladno da plasira takvu izjavu. 

Građani svjedoče kako su sinoć oni koji su pozvani da prime vakcinu poslani kući, dok su neki koji nisu imali poziv, a ni po bilo kakvim kriterijima nisu bili prioritet za vakcinu, ipak ju primili. 

Konferenciju za medije možete pogledati u videu ispod. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.