open-navfaktor-logo
search
Vlada KS odobrila
Vranićevo ministarstvo zapošljava osam radnika, evo koje su pozicije upražnjene
Vlada Kantona Sarajevo je Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na čijem čelu je ministar Haris Vranić dala saglasnost za prijem osam uposlenika.
28.02.2022. u 08:19
get url
text

Kako je objavljeno u službenim novinama, u Sektoru za pravne poslove primaju se tri izvršioca i to šef odjeljenja za poslove evidencija - dokumentacije u oblasti zdravstva (VSS), zatim viši stručni saradnik za poslove evidencija - dokumentacije u oblasti zdravstva (VSS) i stručni saradnik za poslove evidencija - dokumentacije u oblasti zdravstva (VSS).

U Sektoru za finansijsko-ekonomske poslove i javne nabavke zaposlit će se četiri osobe i to pomoćnik (VSS), zatim šef odjeljenja za javne nabavke (VSS), stručni savjetnik za javne nabavke (VSS) i stručni saradnik za realizaciju javnih nabavki (VSS).

U Sektoru za farmaciju primit će se i jedan viši stručni saradnik za ostvarivanje dopunskih prava na medicinska sredstva RVI (VSS).

- Navedeno je da za ova radna mjesta nije potrebno osigurati dodatna finansijska sredstva s obzirom na to da su sredstva za ova radna mjesta planirana u budžetu Kantona Sarajevo za 2022. godinu, razdjel Ministarstvo zdravstva – navedeno je u odluci Vlade KS.

Odluka objavljena u Službenim novinama KS

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.