open-navfaktor-logo
search
Dodijeljene nagrade
Vrednovanje uspjeha u TK: Najbolje su Behram-begova medresa i Prva osnovna škola "Živinice"
Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona uručio je priznanja direktorima 32 osnovne i srednje škole s područja tog kantona, koje su postigle najbolje rezultate u školskoj 2018/2019. godini.
17.02.2020. u 15:45
get url
text

Tu praksu ocjenjivanja Pedagoški zavod provodi već 13 godina, a instrumentarij za vrednovanje uspjeha svake se godine mijenja i dopunjava.

Prva osnovna škola "Živinice" već treću godinu u ukupnom je poretku najbolja osnovna škola u Tuzlanskom kantonu.

Direktor ove obrazovne ustanove Omer Ramić kaže da su učenici te škole osvojili više od 2.700 bodova na takmičenjima na kojima su prezentirali njihovu lokalnu zajednicu i državu u regionu.

Osim rezultata sa učeničkih takmičenja, Pedagoški zavod vrednuje i rad direktora i nastavnika, opremljenost škole, učešće u međuškolskim projektima, rad sekcija.

Među srednjim školama prema svim kriterijima najdominantnija je tokom prošle školske godine bila Behram-begova medresa u Tuzli, čiji je direktor Ahmed Hatunić pojasnio da se ocjenjuje 11 aspekata rada po instrumentariju koji se svake godine mijenja i koji ih iznenadi novim zahtjevima.

Svake godine Pedagoški zavod uvodi i nove kriterije za ocjenjivanje rada škola. U školskoj 2018/2019. godini bilo je važno imati što manje izostanaka sa nastave.

Direktor Pedagoškog zavoda Nikola Čiča kazao je da su prošle godine u kriterije uveli opravdane i neopravdane časove.

- Broj opravdanih i neopravdanih časova je smanjen za 15 posto - naglasio je.

Za postignute uspjehe i realizaciju nastave tokom prošle školske godine priznanja su dobili menadžmenti ukupno 32 škole koje su bile prvoplasirane, drugoplasirane i trećeplasirane u općinama i na nivou Tuzlanskog kantona u kategorijama podijeljenim prema broju učenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.