open-navfaktor-logo
search
Objasnio razloge
Vreto: Izašao sam iz Naše stranke zbog politike rukovodstva, tu sam od osnivanja, ali dalje ne ide
Nakon što je u razgovoru za Faktor potvrdio da napušta Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), Elvis Vreto je tu informaciju potvrdio i na društvenim mrežama, naglasivši kako će dalje djelovati kao samostalni zastupnik.
31.01.2020. u 14:10
get url
text

Vreto je predao zahtjev za brisanje iz članstva u Našoj stranci i to isključivo iz, kako je kazao, unutarstranačkih razloga, kao posljedicu neslaganja sa politikom rukovodstva Naše stranke koja se vodi u posljednje vrijeme.

- Razlozi i neslaganja su poznata stranačkim organima i ne želim ih javno ponavljati, osim što je bitno naglasiti da nemaju vezu sa radom Vlade KS, koja je imala moju podršku bez obzira na neke različite poglede i greške koje je pravila – napisao je Vreto.

Dosadašnji zastupnik Naše stranke tvrdi da je transparentno i otvoreno iznosio naslaganja u okviru rada organa Naše stranke, te da je na taj način pokušao da ispuni i svoju obavezu ukazujući na devijacije.

- Današnjim prestankom članstva u Našoj stranci dostojanstveno prestaje i moja polemika oko neslaganja, pogotovo javna. Žao mi je što je do ovoga došlo, tu sam od osnivanja, ali dalje ne ide. Nadam se da će Naša stranka prevazići unutrastranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopće vidi, bez obzira na ukazivanja. Od danas to ipak zavisi isključivo od članova i članica Naše stranke kojima ujedno želim monogo sreće u budućim aktivnostima, kao i da im se zahvalim na dosadašnjem zajedničkom radu i podršci – poručio je Vreto.

Bit će, najavljuje, fokusiran na rad u Skupštini KS u okviru Kluba samostalnih zastupnika.

- Jasna podrška trenutnoj Vladi isključuje mogućnost podrške kod imenovanja nove Vlade – poručio je Vreto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.