open-navfaktor-logo
search
Prikupljaju novac
Vrhbosanska nadbiskupija pomaže Turskoj i Siriji
U svim župama i samostanima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u nedjelju, 19. februarae, pod misama prikupljat će se dodatna novčana pomoć za sve stradale u razornom potresu u Turskoj i Siriji, objavili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.
09.02.2023. u 12:28
get url
text

U dopisu iz ordinarijata kojega su potpisali generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić "izražena je blizina svima koji su na bilo koji način pogođeni ovom velikom nesrećom".

- Dok izražavamo svoje ljudsko saosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu - navedeno je u dopisu.

Dodatno se ističe kako se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, a posebno u nedjelju, 19. februara, u obliku jedne dodatne pomoći.

- Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. februara 2023., koji će onda preko Caritasa BiH sredstva uputiti ugroženima u Turskoj i Siriji - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.