open-navfaktor-logo
search
Usvojena revizija
Vrhovni sud odlučio: Zemljište i objekti Kantonalne bolnice Zenica su vlasništvo Grada
Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH donesenom u pravnoj stvari tužitelja JU Kantonalna bolnica Zenica protiv Grada Zenica radi utvrđenja i uknjižbe prava vlasništva na nekretninama (zemljište i zgrade u krugu Kantonalne bolnice Zenica) usvojena je revizija Grada Zenica.
15.01.2024. u 15:50
get url
text

Drugostepena presuda Kantonanog suda u Zenici preinačena je i potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Zenici prema kojoj je Grad legalni vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, Grad Zenica svim svojim aktivnostima nastoji unaprijediti nivo zdravstvene zaštite građana Zenice i u tom kontekstu je uzeo učešće i u projektima unapređenja infrastrukture u krugu Kantonalne bolnice.

- Imajući u vidu ovu presudu najviše sudske instance Federacije Bosne i Hercegovine, ali i prethodnih razgovora sa predstavnicima Kantonalne bolnice Zenica, Gradska uprava Zenica poziva menadžement KBZ-a i Vladu ZDK da pristupimo dogovorima u vezi sa regulisanjem korištenja i upravljanja objektima i zemljištem u krugu Kantonalne bolnice.

Također, pozivamo menadžment Kantonalne bolnice Zenica da u skladu sa presudom obustave sve aktivnosti koje se odnose na postupke korištenja imovine koja je vlasništvo Grada u krugu Kantonalne bolnice Zenica, poput davanja u zakup i na korištenje drugim subjektima - saopćeno je iz Gradske uprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.