open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tokom redovne sjednice, koja je održana 30. novembra i 1. decembra u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
01.12.2022. u 15:44
get url
text

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Branka Skoko, na poziciju predsjednika Višeg privrednog suda u Banja Luci, Igor Dabić na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci, Mato Kulaš na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Doboju i Milena Kundačina na poziciju v.d. predsjednika Osnovnog suda u Trebinju.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovana je Silvana Brković-Mujagić na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

- Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima - naveli su iz VSTV-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.