open-navfaktor-logo
search
Zvanično se oglasili
VSTVBiH: Istragom protiv sutkinje Burzić u slučaju "Dženan Memić" bavit će se disciplinski tužilac
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV) oglasilo se saopćenjem nakon što je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu u predmetu "Dženan Memić" protiv sutkinje Suda BiH Dalide Burzić.
01.09.2022. u 13:53
get url
text

VEZANI TEKST - Slučaj "Dženan Memić": Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Burzić, Ćosića, Ćate...

- Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u vezi s pokretanjem istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i trenutno sutkinje Suda Bosne i Hercegovine Dalide Burzić te bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Merisa Ćate, javnost želimo informisati o sljedećem:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 01.9.2022. godine VSTV-u BiH uputilo dopis kojim je informisalo Vijeće o donošenju naredbe o sprovođenju istrage protiv više osumnjičenih lica, između ostalih, i protiv Dalide Burzić, koja trenutno obavlja funkciju sutkinje Suda Bosne i Hercegovine.

Dopis upućen VSTV-u BiH je, u skladu sa odredbama Zakona o VSTV-u BiH, odmah po prijemu upućen Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na nadležno postupanje - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.