open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Skupštine
Vujović: Pala je vlada Trojke u ZDK, parlamenti FBiH i BiH ne funcioniraju, pa udaraju na TK gdje sve funkcionira
Žarko Vujović, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) i istaknuti član Demokratske fronte (DF), kaže da je vladajuća koalicija u TK stabilna, bez obzira na najave o formiranju nove većine, koje u posljednjih nekoliko dana dolaze iz Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SD BiH).
15.10.2023. u 08:32
get url
text

VEZANI TEKST - Skopljak: Klub zastupnika SDA je stabilan, nova većina u TK bez 18 potpisa je samo predstava za javnost

- Što se tiče DF-a nema nikakve priče o novoj većini, koalicija u TK je čvrsta kao beton. Ako neko misli drugačije prikupe se potpisi, zakaže sjednica Skupštine TK, promijeni se rukovodstvo, smijeni Vlada TK i tako dalje. Sve drugo je samo način da se izađe iz medijske anonimnosti, s obzirom da su bili izbori u stranci. Gospodin Tokić ima pravo da priča. Shvatam da je njemu bitno da bude u vlasti, jer SD nije nigdje vladajuća garnitura, a predstoje izbori, treba održati tonus među članstvom, uzeti učešće u kreiranju društvenih aktivnosti, a to je iz opozicije veoma teško - kaže Vujović.

Podsjećamo, Stranka demokratske akcije (SDA) i DF imaju 18 zastupnika u Skupštini TK, što predstavlja većinu, a pored njih, tu su i dva nezavisna zastupnika, koji su ranije bili članovi Stranke za BiH.

- Sjednica Skupštine TK će biti održana do kraja oktobra i to je to. Priče o promjeni vlasti u TK su za neke vijest, ali u stvarnosti je vijest da je pala vlada Trojke u Zeničko-dobojskom kantonu, da je premijer Trojke u Sarajevu podnio ostavku, Parlament Federacije BiH ne funkcionira kao ni državni, pa oni udaraju na TK gdje sve funkcionira. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je blokirao državni nivo, Hrvatska demokrataska zajednica je apsolutni vladar u FBiH i jasno je da je ta politika šarena laža. Skreće se pažnja s toga - zaključio je Vujović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.