open-navfaktor-logo
search
NSRS
Vukanović Čavića nazvao "efendijom", a Skupštinu "bordelom"
Ako jedan zastupnik košta 200 ili 300 hiljada eura, onda može doći stranac, kupiti 50 zastupnika i vladati državom, poručio Vukanović
19.11.2018. u 17:57
get url
text

U toku zasijedanja NSRS za raspravu se obratio Nebojša Vukanović (SDS) te se žestoko obrušio na dojučerašnje opozicione saveznike, javljaju Vijesti.ba.

Na početku je pozdravio sve one koji su, kako kaže, časno osvojili mandat i koji do mandata nisu došli kupovinama i ucjenama. Pozdravio je i goste iz Srbije, Maju Gojković i Anu Brnabić uz poruku da se nada da će danas saopćiti podatke koje je iznio Vučić o mješanju stranaca, dijeleći tako narod u RS.

- Mi to čekamo mjesec dana i nadam se da će nam preniejti danas te vijesti - rekao je Vukanović i nastavio:

- Danas imate sedam-osam zastupnika koji su promjenili stranu, u odnosu na prije četiri kada smo imali dva papka. Imate Ujedinjenu Srpsku koja je dobila tri, a sada ima četiri zastupnika. To je opasan presedan koji može unštiti temelje RS. Ako jedan zastupnik košta 200 ili 300 hiljada eura, doći će stranac i kupiti 50 zastupnika i kupiti ovu drđavu. Mene je sramota da sjedim sa efendijom Draganom Čavićem, efendija nije ružna riječ i znači gospodin. Imate Krsmanovića koji je pričao kako ima spremnu VIP ćeliju za Milorada Dodika, a danas Krsmanović i Čavić, koji su izdali narod, vode drugu priču. Ako dopustite, gospodine Maleševiću, ovaj presedan imaćete sutra nekog Arapina koji će kupiti 30 zastupnika kao na pijacu, vi ćete to legalizovati. Ovo nije narodna skupština nego bordel - rekao je Vukanović.

Na kraju je zaključio:

- Imam jedan prijedlog , da svi ovi zastupnici koji su izdali svoje glasače, poput Čavića i grupe koju predvodi, da ostanu zastupnici i budu posmatrači, ali da nemaju pravo glasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.