open-navfaktor-logo
search
Tražili i zakon
Vukanović objavio dokaze: Kako je i kada SNSD priznao genocid u Srebrenici?
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 18:46
get url
text
Nebojša Vukanović
Nebojša Vukanović
Predsjednik Liste za pravdu i red i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović podijelio je na svom blogu Zaključak Skupštine općine Srebrenica o priznavanju genocida.
- Skupština općine Srebrenica prihvata činjenicu da je u Srebrenici počinjen genocid kako je definisano presudom Međunarodnog suda pravde - navodi se u Zaključku iz 2007. godine.
FOTO: Nebojša Vukanović
Dokument je, kako se i vidi na fotografiji, potpisao tadašnji predsjednik Skupštine Radomir Pavlović (SNSD).
Vukanović je podijelio još jedan Zaključak Skupštine općine Srebrenica u kojem traže od nadležnih da po hitnom postupku upute u parlamentarnu proceduru donošenje Zakona o zabrani negiranja genocida.
FOTO: Nebojša Vukanović
- Oni koji su prije 17 godina priznavali presude Haškog trinunala, tvrdili da se u Srebrenici dogodio genocid i tražili da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida, sada se busaju u prsa i glume nekakve srbende i lažne patriote, planiraju 11. jula u Srebrenici održati nekakav miting kako bi dodatno podigli tenzije i napravili što veću štetu srpskom narodu i Republici Srpskoj - naveo je Vukanović u svom blogu.
On je apelovao na sve da "ne srljaju za Dodikom, ne daju sramne izjave kako sa Bošnjacima ne možemo dijeliti vazduh, ne šire tenzije i mržnju, jer sa njima manipuluše uzurpator".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.