open-navfaktor-logo
search
Govorio i o Osmorki
Vukanović: SDP ni Mrtvo more neće oprati, oni neće izdržati četiri godine
Danas je održano postizborno savjetovanje članova Liste za pravdu i red, nakon čega se njihov lider i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Nebojša Vukanović obratio medijima, odgovorivši na neka od najaktuelnijih pitanja.
24.12.2022. u 19:12
get url
text

Zaključak savjetovanja je da su sa Liste za pravdu i red odnosu na startnu poziciju napravili odličan rezultat, te da će nastaviti raditi na omasovljavanju pokreta i pripremi za lokalne izbore.

- Možemo biti najzadovoljniji od svih političkih subjekata u RS-u - poručili su, dodavši kako današnjim sastankom nastavljaju graditi temelje ozbiljne parlamentarne stranke, javlja N1.

Ujedno, Nebojša Vukanović se osvrnuo i na formiranje vlasti u oba entiteta, a prvo je komentarisao novu Vladu RS, odnosno ponajviše činjenicu da se među novim ministrima našlo i nekoliko presuđenih, pa je garantovao da mandatar "Višković neće izdržati do kraja mandata".

Nezaobilazni su bili komentari i na okupljene oko Osmorke.

- Ja sam razočaran ponašanjem predsjednika SDP-a koji govori o nekakvim kučkinim sinovima, kopiladima, a mene naziva duševnim bolesnikom i psihopatom. Gospodin Nikšić će skupo platiti tu svoju pragmatičnost, koaliciju s Dodikom i taj pogani prljavi jezik koji koristi umjesto da ima poštovanja prema nama - rekao je Vukanović, dodavši kako su oni "možda bili i ključni da Bakir Izetbegović izgubi u utrci za člana Predsjedništva".

Nikšić ga je, kaže, u posljednje vrijeme izbjegavao "zbog deala sa Dodikom", a potom Vukanović navodi i svoje ranije tvrdnje o Nenadu Nešiću i Vojinu Mijatoviću, kojeg naziva "najvećom podvalom Bošnjacima od završetka rata".

- SDP ni Mrtvo more neće oprati. Oni neće izdržati četiri godine. Lično ću se pobrinuti da ih razbijem u paramparčad. Mnogo su veće zlo nego oni s kojima su pravili pakt, sa SNSD-om i HDZ-om, jer za njih znamo kakvi su. Oni će ih samljeti, ali mi ćemo im pomoći - rekao je.

Sve je povezao i sa glasanjem za četvrtog delegata u Domu naroda državnog parlamenta.

- Zašto su spriječili Ramiza Salkića da uđe u klub čiji je predsjednik i šta su to tajno dogovarali sa Žunićem? Naravno da će skupo platiti svoju Pilatovsku odluku da četvrtog delegata daju SNSD-u. Ali da se zna, ne može SDP glasati za Srebrenku Golić u Vijeću naroda, glasati u Predstavničkom domu za prijedlog SNSD-a, a da tobož tajno glasaju protiv Dodika u NSRS-u. Kako glasali tako im Bog pomogao. Ja bih sad stavio ruku na Jevanđelje da dva zastupnika SDP-a nisu glasala za PDP kako su trebali - tvrdi ovo Vukanović.

Za Nikšića je još dodao da "koristi isti riječnik kao Dodik i da će ga to skupo koštati". Tvrdi da će mu ovo "ako postane premijer biti posljednji mandat".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.